روکش دندان

پوسیدگی های وسیع دندانی، شکستگی‌های دیواره دندان، دیواره‌های نازک و شکننده، ترمیم‌های وسیع قدیمی و… همگی از جمله عواملی هستند که دندانپزشک شما را مجبور می‌کند تا برای حفظ دندان و عمر طولانی‌تر، دندان را روکش کند.
اگر ظاهر روکش دندان و شکل آن برایتان حائز اهمیت است، پیشنهاد می‌کنیم حتما روکش های زیرکونیا یا آی پی اس را تجربه کنید تا متوجه اختلاف آنها با روکش های رایج pfm بشوید. درخشندگی و زیبایی آنها با روکش‌های pfm قدیمی قابل قیاس نیست.

روکش دندان

چرا به روکش دندان نیاز داریم؟

اگر دندان شما شکسته یا تاج آن آسیب جدی دیده است، ولی ریشه خوب و مستحکمی داخل استخوان فک داشته باشد، نگران نباشید، چاره کار شما روکش دندان است.

گاهی پوسیدگی دندان ها چنان عمیق و زیر لثه است که امکان اینکه با ترمیم و پر کردگی مشکل دندان شما حل بشود، وجود ندارد. لذا در این مرحله پس از برداشتن پوسیدگی‌ها شاهد آن هستیم که سطح سالمی از دیواره‌های دندان باقی نمانده است و برای پرکردگی نیاز به این داریم که ترمیم را به یک یا چند دیواره تکیه دهیم تا در درازمدت انسجام بهتری پیدا کند.به همین منظور گاه مجبور می‌شویم برای دندان پست یا پین، و در نهایت روی آن روکش دندان انجام داده تا درمان موفق‌تری را انجام دهیم.

چه دندانهایی نیاز به روکش دارند؟

روکش دندان ماهیتا تمام دیواره دندان را در بر می‌گیرد و بار فشار ناشی از جویدن را روی خود تحمل می کند و باعث می‌شود تا به ترمیم و دیواره‌های نازک دندان فشار کم‌تری وارد شود و عمر دندان شما زیادتر شود.

  • نیاز به درمان های روکش را معمولا بعد از درمان ریشه دندان یا عصب کشی که پوسیدگی ها وسیع است و به عصب رسیده، بیشتر از مواقع دیگر حس می کنیم. این بدین معنا نیست که لزوماً هر دندانی بعد از عصب کشی نیاز به روکش دارد، خیر ….ولی بعد از درمان ریشه یا عصب کشی اکثرا به دلیل شدت پوسیدگی ممکن است دندانپزشک شما برای دندانتان توصیه به استفاده از روکش کند.
  • در بیمارانی که دیواره دندان خود را بر اثر براکسیسم شدید یا فشار های دندانی از دست دادند ، مجبور به استفاده از روکش هستیم ، البته در کنار این موضوع درمانهای تکمیلی جهت رفع فشار روی دندان مثل (نایت گاردها) نیز انجام می شود.
  • در بیمارانی که یک یا چند دندان خود را از دست دادند و توانایی مالی جهت جایگزینی دندان از دست رفته با ایمپلنت دندان را ندارند ، معمولا از روکش دندان استفاده می کنیم، بدین شکل که دندان جلو و عقب در ناحیه بی دندانی را تراش روکش می دهیم و از آن دو دندان جهت ساخت تکیه گاهی استفاده می کنیم تا جای آن دندان خالی را با تکیه به آن دندانهای کناری پر کنیم ( به این کار ساخت بریج گفته میشود )
  • در مواقعی که دندانها از لحاظ زیبایی دارای تغییر رنگ شدید شده باشند و با درمانهایی نظیر بلیچینگ ، و ونیر ها قابل اصلاح و باز سازی نباشند مجبور به استفاده از روکش های زیبایی هستیم.
  • در مواقعی که دندان بر اثر ضربه شکستگی وسیعی ای پیدا کرده باشد و امکان بازسازی تاج با ترمیم و ونیر ها موجود نباشد ، استفاده از روکش بهترین درمان است.
  • برای تمام قالب گیری و بازسازی تاج ایمپلنت های دندانی ، روکش لازم است.

انواع روکش دندان

روکش دندان pfm

روکش ها انواع مختلف دارند : pfm ، zirconic ، ips و …

رایج ترین روکش ها روکش های pfm است که اکثر پدران و مادران ما حداقل یک عدد از آنها را تجربه کردند.این دسته از روکش ها داخلشان آلیاژ فلزی دارند که سازگار با بدن و استخوان میباشد و روی آن با پرسلن و لایه نازک سرامیک پوشانده شده.

روکش دندان zirconic

روکش های zirconic که امروزه متداول ترین و پر طرفدارترین روکش ها محسوب میشوند نوعی از روکش ها هستند که تمام سرامیک هستند و جز روکش های زیبایی محسوب می شوند. این روکش ها به دلیل اینکه آلیاز فلزی داخل خود ندارند ، انعکاس و درخشش بیشتری نسبت به pfm دارند. سازگاری بسیار بالایی با بافت لثه کنار دندان دارند و در دراز مدت هیچ گونه حساسیت و تغییر رنگی در لثه ایجاد نمیکند. استحکام بسیار بالایی هم دارند.و این وجه تمایز مهمی است هم برای دندانپزشک و هم برای بیمار که بدانند این روکش سطح بار و فشار بیشتری را نسبت به انواع روکش ها بر خود تحمل میکند.جهت اطلاع بیشتر در خصوص انواع این روکش ها به بخش خدمات همین سایت قسمت روکش مراجعه نمایید.

روکش دندان ips ( imax)

روکش های ips ( imax) اکثرا برای دندان های جلویی دهان استفاده میشود و جز روکش هایی است که برای درمانهای زیبایی استفاده می کنند.این دسته از روکش های تماما از سرامیک های تقویت شده ای استفاده شدند که اتصال و چسبندگی قوی با سطح تاج دندان دارد .

دارای شفافیت و درخشندگی بسیار بالا، رنگ بسیار طبیعی مانند ساختار دندان خود بیمار و با سایههای مطلوب روی سطح خود هستند که برترین نوع روکش های زیبایی محسوب می شوند ولی از لحاظ استحکام می شود گفت که استحکام روکش های zirconic نسبت به ips imax کمی بیشتر است و بسیار شکننده و حساس هستند.از لحاظ قیمت هم روکش های پر هزینه تری نسبت به دو نوع قبلی هستند.

جهت ویزیت و مشاوره با متخصصان کلینیک دندانپزشکی درسان لطفا با شماره‌های زیر تماس حاصل فرمایید.
طرف قرارداد با بیمه بانک تجارت - بانک سپه - بانک صادرات
جدیدترین مقالات
دسامبر 15, 2015
بهداشت دهان در افراد بی‌دندان
بعد از هر وعده غذایی که دست دندان از دهان خارج می‌شود، دهان باید بطور کامل با آب گرم ...
دسامبر 15, 2015
بهداشت در پروتزهای مصنوعی ناکامل
بیمارانی که از پروتزهای متحرک ناکامل استفاده می‌کنند باید بعد از هر وعده غذایی پروتز را از دهان خارج کنند...
نوامبر 5, 2015
روکش های پایه فلزی یا سرامیکی یا زیرکونیک؟
دندان‌های نازیبا چه در جلوی دهان و چه در انتهای دهان علاوه بر مشکلات دهانی از جمله التهاب لثه دندانی و بوی بد دهان باعث کاهش اعتماد به‌نفس در برقراری روابط اجتماعی خواهد شد، استفاده از روکش ها می تواند مشکلات را حل کند اما چه نوع روکوشی بهتر است ؟