مسواک زدن به روشی درست و اصولی از مبانی بهداشت دهان و دندان است. همه افراد در بین ساعات روزانه خود از مسواک استفاده میکنند اما اینکه چطور و چگونه باید مسواک زد را ممکن است ندانند. بطوری که مسواک زدن آنها گاهاً تأثیری بر روی بهداشت دهانی آنها ندارد. آموزش صحیح مسواک زدن کمک چشمگیری در پیشگیری از بیماریهای دهان و دندان دارد. هدف ما از مسواک زدن پاک کردن کلیه مواد غذایی و پلاکهایی است که بر روی دندانها به وجود آمده و بر روی سطوح دندان جای گرفتهاند.
پروتئینهای بزاق که در محیط دهان به وجود میآید و میکروبهایی که بطور طبیعی در محیط دهان هستند و ... جز مواردی است که بیمار باید طی مسواک زدن این مواد را از سطوح مختلف دندان بردارد.
در اینجا به چند نکته مهم ، پیرامون بالا بردن سطح بهداشت دهان و دندان شما اشاره میکنیم:
۱- از سالم بودن مسواک خود و موهای مسواک مطمئن شوید.
۲- کمی آب داخل دهان میگردانیم و سپس خمیردندان را روی مسواک میریزیم.
۳- اول سطح جونده دندانها را مسواک میزنیم بطوری که با حرکت رفت و برگشتی در روی سطح جونده خمیردندان شما بخوبی کف کند و شیارهای موجود بر روی دندان تمیز میشود. از یک سمت فک پائین شروع کرده و به سمت فک دیگر رفته و سپس همینطور برای فک بالا هم اقدام میکنیم.
۴- به سراغ سطوح طرفین دندان میرویم که مهمترین قسمت آموزش مسواک زدن، درک درست از تمیز کردن در این ناحیه از دندانهاست. مسواک را باید با یک زاویه ۴۵ درجه نسبت به محور طولی دندان بر روی شیار لثه و دندان قرار دهیم و مقدار کمی فشار دهیم به سمت پائین تا پرزهای مسواک کاملاً بین لثه و دندان فرو رود. بعد با یک حرکت لرزشی مناسب و با دامنه کم مسواک را به سمت بالا حرکت میدهیم این حرکت لرزشی محدود باید سه یا چهار دفعه تکرار شود تا کلیه سطوح توسط مسواک پاک شود.
۵- مسواک زدن سطوح داخلی دندانها نیز فراموش نشود. همه دندانها علاوه بر سطح رویی باید از سطح پشتی که در فک بالا دور کام و در فک پائین دور زبان قرار دارند هم خوب مسواک زده شود.
۶- روی سطح زبان را حتماٌ مسواک بزنید.
۷- طول مدت مسواک زدن بطور رایج بین ۲ الی ۵ دقیقه باید باشد.
متخصصین و کادر درمانی ما در کلینیک دندانپزشکی درسان آموزشهای لازم جهت رعایت بهداشت دهان و دندان و معاینات پیشگیری را با کیفیت و دقت بسیار بالا به بیماران محترم ارائه می نمایند.
مطالب مرتبط :
» نکات مهم درمسواک زدن