لثههای سالم و استخوان کافی برای حمایت از ایمپلنت از الزامات شروع درمان ایمپلنت است. افرادی که دارای درجاتی از تحلیل استخوان یا مشکلات لثه هستند، نیاز دارند که قبل از جراحی ایمپلنت جراحیهای تکمیلی دیگری مثل پیوند استخوان، پیوند لثه و… در ناحیۀ مدنظر برای ایمپلنت، انجام دهند.
بنابراین چنانچه دندانپزشک قبل یا در حین جراجی ایمپلنت پیوند استخوان را برای شما ضروری بداند، لازم است برای حفظ ایمپلنت پیوند استخوان انجام شود. از سویی دیگر ممکن است به دلیل کاهش حجم استخوان و کاهش مقدار استخوان در زیر سینوس نیاز به جراحی سینوس باشد. در این مطلب درباره چگونگی پیوند استخوان و جراحی سینوس در درمان ایمپلنت توضیح دادهایم.
پیوند استخوان در جراحی ایمپلنت:
طی گزارشها و تجربیات مختلف، جراح دهان شما ممکن است قبل از جراحی یا در حین جراحی ایمپلنت، طرحی درمانی درخصوص لزوم پیوند استخوان برای ایمپلنتهای دندانی بدهد. اگر او متوجه شود که استخوان فک شما بیشازحد نازک بوده یا سست و شکننده است، برای حفظ ایمپلنت در محل ناحیۀ بیدندانی فعلی شما، پیوند استخوان را الزامی میبیند. اگر استخوان نتواند پس از جایگذاری ایمپلنت آن را پشتیبانی کند و در آن ناحیه سلولها شروع به استخوانسازی کنند، ممکن است در آینده استخوان شما ایمپلنت را پس زند و جراحی ایمپلنت را شکست دهد.
در روش پیوند استخوان (که در بخشی دیگر مفصلاً به انواع پیوندهای استخوانی و روشهای انجام این پیوند اشاره کردیم)، جراح بخشی از استخوان ناحیۀ دیگری از بدن خود فرد یا پودر استخوانی تهیهشده از شرکتهای ذیربط را برای پیوند استخوان در ناحیۀ مدنظر استفاده میکند. باید ۲تا۳ ماه صبر کرد تا این پیوند با موفقیت صورت گیرد.
اگر گرافت بهخوبی انجام شود، بافت استخوانی جدید برای قراردادن ایمپلنتها، بهعنوان بستری عالی و قوی عمل کرده و جراحی ما را با موفقیت بیشتری روبهرو میکند. دربارۀ زمان و روش انجام درمان هم باید گفت که اگر شما فقط به پیوندی جزئی نیاز دارید، این درمان ممکن است همزمان با عمل جراحی ایمپلنت انجام شود و اگر میزان تحلیل استخوانتان زیاد باشد، گاهی ممکن است ابتدا جراحی پیوند استخوان انجام شود و بعد از گذشت ۲تا۳ ماه عمل اصلی جراحی ایمپلنت شروع شود. اما این متخصص جراح شماست که تصمیم نهایی را برای چگونگی روند درمان میگیرد.
سینوسها و جراحی ایمپلنت:
سینوسها در فک بالا در قسمت راست/چپ وجود دارند. استخوان زیر سینوس، چگالی نسبتاً کم (متخلخل) دارد و با استخراج دندانها، در طی کشیدن سریعاً تحت عمل نیروی خارجی قرار میگیرد و روند تحلیل آغاز میشود. گاهی سینوسها حجم خود را افزایش میدهند یا پایینتر میآیند و فضای فزایندۀ بیشتری را جذب میکنند.
کاهش حجم استخوان و کاهش مقدار استخوان در زیر سینوس باعث میشود که جایگذاری ایمپلنتهای دندانی سختتر یا غیرممکن شود. در این صورت به جراحی سینوس و بالابردن سینوس و قراردادن آن در جای اولیه و سپس مقداری پیوند استخوان در اطراف سینوس نیاز داریم.
متخصصان ما در کلینیک دندانپزشکی غرب تهران با استفاده از روشهای نوین جراحی و نیز بهرهگیری از ابزار و متریالهای مرغوب و بهروز، خدمات تخصصی خود را به عنوان مرکز نمونه ایمپلنت غرب تهران پیرامون چگونگی جراحی سینوس لیفت و جایگذاری ایمپلنت، با بهترین کیفیت به شما ارائه میدهند.
در نظر داشته باشید که بهطورکلی ایمپلنتهای دندانی ممکن است برای شما مناسب باشند. اگر شما:
– یک یا چند دندان کشیدهشده داشته باشید.
– استخوان کافی برای ایمپلنت داشته باشید یا قادر به پیوند استخوان باشید.
– درپی حادثه یا ضربهای یکی از دندانهایتان را از دست داده باشید و دندانهای کناری سالم باشند.
– بافتهای سالم دهانی داشته باشید.
– شرایط بهداشتی مناسبی داشته باشید که بر روند بهبود استخوان تأثیر میگذارد.
– در وحلۀ اول، زیبایی ظاهری برایتان اهمیت دارد.
– دندان جلویی خود را از دست دادهاید و علاوه بر زیبایی و دوام، تلفظ صحیح لغات برایتان مهم است.
– از شلشدن، افتادن، لقی، زدگی و مشکلات مربوط به دست دندان قدیمی خود خسته شدهاید.