جرم گیری

جرم گیری چیست؟

جرم دندان‌ علاوه بر اینکه برای لثه و بافت‌های نگهدارنده دندان‌ مضر می‌باشد،محلی نیز برای تجمع و تکثیر میکروب‌های پوسیدگی‌زا است. با عمل جرمگیری تعداد این میکروب‌ها در دهان به مراتب کمتر می‌شود. با برداشته شدن جرم، بیمار ممکن است با زبانش حس کند که دندانش خالی شده است.

این احساس همراه با مقداری حساسیت به سرما یا گرما (بعد از جرمگیری) این تصور غلط را تقویت نموده است که شاید دندان‌هایش در حین جرمگیری تراش خورده باشد در صورتی‌که مکانیزم دستگاه جرمگیری لرزشی بوده و قادر به تراش نمی‌باشد.

 

حساس شدن دندان‌ها بعد از جرم‌گیری...

دندان دارای حس بوده و در ناحیه طوق بسیار حساستر می‌باشد. وجود جرم بر طوق دندان به علت ضخامتی که دارد به عنوان یک عایق حرارتی عمل می‌کند و یا به عبارت دیگر جلوی حس دندان را می‌گیرد. با برداشته شدن آن بدیهی است که دندان بهتر متوجه تغییرات حرارتی می‌گردد، ضمناً بر اثر وجود جرم لثه پرخون و متورم شده و با عمل جرم گیری التهاب آن فروکش می‌کند لذا مقدار بیشتری از دندان نسبت به حالتی که قبلاً آماس لثه وجود داشته در دهان دیده می‌شود و این خود باعث احساس بیشتر تغییرات حرارتی می‌گردد. حساس شدن به سرما را می‌توان به احساسی که بدن انسان بعد از استحمام دارد، تشبیه نمود. حساسیت به سرما غالباً بوجود نمیاید و در صورت ایجاد، گذرا و موقتی بوده و جای هیچگونه نگرانی ندارد.

جرم گیری را هر چند وقت باید انجام داد؟

بسیاری از اشخاص با یکبار جرم گیری و رعایت همیشگی بهداشت دهان و دندان ممکن است تا مدتها نیازی به جرم گیری مجدد نداشته باشند. بدیهی است که هرگونه کوتاهی در رعایت اصول بهداشت دهان منجر به تجمع دوباره جرم خواهد شد. ضمناً بعضی از بیماران به علت دارا بودن بزاقی با ویژگیهای خاص از نظر میزان ترشح و ترکیب، بسیار مستعد به تشکیل جرم هستند، ضمناً استعداد به بیماریهای لثه در خانواده‌هایی بیشتراز حد معمول می‌باشد. در این گروه از بیماران توصیه می‌گردد جرم گیری در تناوب زمانی کوتاهتری انجام شود.

متخصصین و کادر درمانی ما در کلینیک دندانپزشکی درسان اقدامات تشخیصی، درمانی و مراقبتی مرتبط با جرم گیری را با کیفیت و دقت بسیار بالا به بیماران محترم ارائه می نمایند.

مقالات مرتبط

آیا دندان بعد از جرم گیری لق می‌شود؟

لق شدن دندان منوط به تحلیل استخوان و انساج نگهدارنده دندان در اثر جرم و پلاک میکروبی است و در همه موارد بخصوص در مراحل اولیه بیماریهای لثه و بافتهای اطراف دندان دیده نمی‌شود. ..