ایمپلنت دندان برای چندین دهه بهطور موفقیتآمیزی استفاده شدهاند و ما میدانیم که با نگهداری دقیق، سالها به کار خود ادامه خواهند داد. برای بهحداکثررساندن طول عمر ایمپلنت، بهشدت توصیه میشود که از سیگارکشیدن اجتناب کنید.
همچنین بسیار مهم است که برنامۀ کامل بهداشت دهان و دندان را در خانه ادامه دهید و برای ارزیابی دقیق ایمپلنت، دندانها و لثهها، مراجعه به کلینیک درمانی خود را بهطور منظم ادامه دهید.
این پیگیری به شما امکان میدهد که از ایمپلنت و دندانهایتان بهطور حرفهای نگهداری کنید و هرگونه مشکلی را قبل از شیوع و آسیبرسیدن به ایمپلنت برطرف کنید. با رعایت این نکات کوچک اما مهم، طول عمر ایمپلنت دندانی خود را افزایش میدهید. اکثر ایمپلنتهای دندانی موفق هستند. درعینحال راههایی نیز برای کمک به این موفقیت و ایجاد اطمینان برای انجام این پیوند وجود دارد.
۱. تمرین بهداشت دهان و دندان خوب:
دو بار در روز مسواک بزنید و یک بار در روز نخ دندان استفاده کنید. با استفاده از برسهای بین دندانی، میتوانید به نواحی زیر و کنار روکشها و فواصل کوچک بین روکشهایتان، بهراحتی دسترسی داشته باشید تا از گیرهای غذایی جزئی نیز رهایی پیدا کنید.
۲. استفاده از دهانشویه پس از ایمپلنت دندان
دهانشویههای متنوعی در بازار موجود است. دستهای از آنها مخصوص استفاده در یک تا دو هفتۀ بعد از جراحی است. دستهای مخصوص استفادۀ روزانه، دستهای دارای مقادیری فلوراید، دستهای برای ترمیم بافت لثه و التهابات مربوط به آن، دستهای ضدباکتریایی و… هستند.
هرکدام از دهانشویهها مخصوص به دورۀ خاصی از درمان ایمپلنت دندان شماست. بنابراین نوع و میزان استفاده از دهانشویه را پزشکتان تعیین میکند. ولی آنچه خودتان میتوانید مکرراً استفاده کنید، دهانشویۀ آبنمکی یا سرم شستوشو است که استفادۀ مداوم از این دهانشویه به حفظ بهداشت ایدئال دهانی شما کمک بسیار درخور توجهی میکند.
بنابراین اگر به سرم شستوشو دسترسی ندارید، آبنمک رقیقی با میزان شوری کم درست کنید و هر روز صبح و شب داخل دهانتان بگردانید و سپس خالی کنید. تأثیرات مفید استفاده از سرم شستوشو را در پی زمان خواهید دید.
۳. ترک سیگار:
سیگارکشیدن میتواند ساختار استخوان را ضعیف کند و بدین ترتیب باعث میشود عمر مفید ایمپلنت دندان کاهش یابد.
۴. دندانپزشک و متخصص جراح خود را ببینید:
بررسی و چکاپهای منظم (هر شش ماه یک بار) میتواند این اطمینان را بدهد که ایمپلنت شما در وضعیت خوبی قرار دارد و این مسئله به همین ترتیب ادامه مییابد.
۵. اجتناب از جویدن غذاهای سخت:
با دندان ایمپلنتشده روی اقلام سخت مانند یخ و آبنبات سفت و نیز مواد چسبنده مانند گز، سوهان و… گاز نزنید. چون میتوانند به فیکسچر، استخوان، لثه و روکشتان آسیب جدی وارد کند. علاوه بر اینها خوردن این دسته مواد غذایی که ذکر شد، به تاج و دندانهای طبیعی شما هم در درازمدت آسیب میزند.
۶. مصرف مواد غذایی:
از خوردن و جویدن مواد غذایی سفت خودداری کنید. نانهای سفت و میوههای خیلی سفت را بهصورت قطعهقطعه شده استفاده کنید. از شکستن تخمه با دندان ایمپلنتشده خودداری کنید. اگر دندانهای جلویی خود را ایمپلنت کردید، حتیالمقدور از خوردن بلال خودداری کنید.
۷. نوشیدن مایعات خیلی سرد و گرم ممنوع
از نوشیدن مایعات خیلی سرد یا مایعات خیلی داغ که به دندانهایتان شوک وارد میکند، پرهیز کنید.
۸. هر جسمی را به دندان نکشید:
برای بازکردن هیچچیز سفتی از دندانهایتان استفاده نکنید. بهخصوص اگر آن دندان، دندان ایمپلنتشدۀ شما باشد.
۹. پس از ایمپلنت دندان از خلالدندان دوری کنید:
از خلالدندان و اشیای شبیه به آن برای ازبینبردن گیر غذایی بین روکشهای ایمپلنت دندان خود استفاده نکنید.
چسب روکش ایمپلنت در اکثر مواقع چسب موقت است. به این دلیل که هر زمان جراح شما متوجه علامت و التهابی در اطراف ایمپلنت شد، بتواند روکش را بهراحتی خارج کند و اقدامات لازم برای رفع مشکل بهوجودآمده را انجام دهد. بنابراین هر زمانی چسب روکش ایمپلنت شما شل شد و روکشتان درآمد، جای نگرانی نیست.
روکش خود را در جای مناسبی قرار دهید و در اولین فرصت، وقتی را از دندانپزشک خود برای چسباندن روکش بگیرید. ضمناً در این شرایط از دستکاری قطعات ایمپلنت که زیر روکش بوده و نیز استفاده از چسبهای دیگر جداً خودداری کنید. کلینیک درسان ، دندانپزشکی غرب تهران بهترین خدمات را به شما عزیزان ارائه می دهد