گاهی آنقدر دربارۀ ایمپلنت و مزایای کاشت ایمپلنت میشنویم که تصور میکنیم با جایگذاری ایمپلنت تمام مشکلات به یکباره حل میشود. درست است که ایمپلنت قطعیترین درمان است، اما ضریب شکست خود را نیز دارد.
دندان اصلی انسان که مخلوق دست خداست هم درپی عواملی پوسیده شده و دچار درد و التهاب میشود و درنهایت کار آن به کشیدن میرسد، چه برسد به ایمپلنت که فقط نوعی پیوند است مانند سایر پیوندهایی که در بدن انجام میشود و باید ریسک موفقیت یا شکست آن را پذیرفت.
طبق آمار بهدستآمده، بیش از ۹۰درصد ایمپلنتهایی که متریال مرغوب داشتند و بر طبق ضوابط اصولی و تخصصی کاشته شدند، موفق بوده و عمر طولانیمدت یا همیشگی داشتهاند.
:دلایل شکست کاشت ایمپلنت را میتوان اینگونه طبقهبندی و بررسی کرد
۱- فرض بر این است که پس از کاشت ایمپلنت هیچ مشکل فیزیولوژیکی در روند بهبودی وجود ندارد. در این صورت علت شکست آن احتمالاً رعایتنکردن بهداشت دهان و دندان است. اگر تمیزکردن دندان بهخوبی انجام نشود، باکتری روی سطح ایمپلنت ایجاد میشود و باعث التهاب غشای مخاطی اطراف ایمپلنت میگردد و اگر مسئله بدون درمان باقی بماند، میتواند به وضعیت خطرناکتری مانند پری ایمپلنتایتیس تبدیل شود که عوارض آن مسائلی از قبیل التهاب و ازدستدادن استخوان در اطراف ایمپلنت است. درنهایت هم ایمپلنت جایگاه و تکیهگاه خود را در استخوان از دست میدهد و کمکم لق میشود و مجبور به خارجکردن آن میشویم.
۲- محل قرارگیری ایمپلنت مهم است. ایمپلنت نباید خارج از قوس فکی قرار گیرد. بهعلاوه نباید خیلی به ریشۀ دندان کناری خود نزدیک باشد. ایمپلنت باید در محلی قرار گیرد که فضای کافی برای گذاشتن روکش و بازسازی تاج در آن منطقه وجود داشته باشد. در فک پایین هم باید حداقل ۲میلیمتر با عصب انتهایی فک فاصله داشته باشد.
۳- عمق و عرض استخوان برای قرارگیری ایمپلنت حائز اهمیت است و باید ایمپلنتی متناسب با آن مختصات در ناحیۀ مدنظر قرار داد.
۴- اگر همزمان با کاشت ایمپلنت ، عفونت وارد ناحیۀ پیوند شود، به ایمپلنت آسیب میرسد و درنهایت لق میشود. آلودگی و عفونت ممکن است قبل از جراحی در ناحیه فعال باشد یا هنگام قراردادن ایمپلنت اتفاق بیفتد. در مواردی هم آلودگی پس از قراردادن ایمپلنت، با رعایتنکردن بهداشت فردی به ناحیه وارد میشود و آسیب میرساند.
۵- ایمپلنت باید در طی زمان مشخصی که معمولاً ۲تا۳ ماه است به استخوان جوش بخورد. اگر به هر دلیلی سلولهای استخوانساز در اطراف ایمپلنت نتوانند استخوانسازی کنند و اتصال تنگاتنگ بین فیکسچر و استخوان خود بیمار برقرار نشود، پس از تحویل روکش و استفاده از آن، ایمپلنت نمیتواند فشارهای جویدن را تحمل کند و بهدلیل بهوجودنیامدن پیوند بین ایمپلنت و استخوان و فکجوششدن آن، ایمپلنت لق میشود و شکست میخورد.
۶- اگر زودتر از زمان موعود، لود فشاری توسط قالبگیری و روکش بر ناحیۀ جراحیشده وارد شود، کاشت ایمپلنت با شکست مواجه میشود.
۷- استفاده از ایمپلنتهای ارزانقیمت و نامرغوبی که در بازار موجود است هم میتواند به شکست درمان منجر شود. اشتباه نشود! ارزانبودن بهمعنای پایینتربودن قیمت در مقابل قیمتهای رایج و استاندارد موجود و بهروز است. وگرنه اختلاف جزیی در قیمتها، دلیل بر بیکیفیتی آن متریال نیست.
۸- وضعیت سلامت فرد نیز در موفقیت این درمان تأثیرگذار است. افراد معتاد به الکل یا هر نوع مواد مخدر و افراد سیگاری با دوز مصرف زیاد، قطعاً کاشت ایمپلنتخود را با شکست مواجه میکنند.
جراحی ایمپلنت هم ممکن است مانند هر عمل جراحی دیگری عوارضی داشته باشد. بااینحال، مشکلات در این جراحی نادر هستند و هنگامی که رخ میدهند، عوامل متعددی میتواند در بهوجودآمدن آنها دخیل باشد. این مشکلات معمولاً جزئی بوده و بهراحتی درمان میشوند. مانند:
۱. عفونت در محل ایمپلنت.
۲. آسیب و صدمه به ساختارهای اطراف، مانند سایر دندانها، رگهای خونی و آسیب عصبی که میتواند درد، بیحسی یا التهاب در دندانها، لثهها، لبها یا چانه را ایجاد کند.
۳. مشکلات سینوسی: زمانی که ایمپلنتهای دندانی در فک بالا قرار میگیرند، به یکی از حفرههای سینوسی شما منتهی میشوند و ممکن است به سینوس آسیب وارد کنند.
متخصصان ما در کلینیک دندانپزشکی غرب تهران با استفاده از روشهای نوین جراحی و نیز بهرهگیری از ابزار و متریالهای مرغوب و بهروز، خدمات تخصصی خود را پیرامون چگونگی جراحی سینوس لیفت و کاشت ایمپلنت، با بهترین کیفیت در مرکز ایمپلنت غرب تهران به شما ارائه میدهند.