دندانپزشکی تحت بیهوشی بزرگسالان: عده ای از بیماران به دلیل ترس از خدمات دندانپزشکی و یا فوبیا نسبت به صدای ابزار، ماهیت درمان، درد یا فشار ناشی از انجام درمان و …از مراجعه به دندانپزشکی خودداری میکنند و حتی حاضرند درد دندان را تحمل کنند ولی از مراجعه به دندانپزشکی دوری کنند.
قسمت عمده ای از فوبیای دندانپزشکی، ریشه در تجربیات کودکی دارد. خاطرات ناخوشایند، تجربیات ناخوشایند، برخورد خشن دندانپزشکان کودک، دردهای زیاد درحین درمان، همگی از عواملی هستند که بیمار را از مراجعه به دندانپزشکی و مرور این خاطرات دور میکند.
بیمار خواسته یا ناخواسته دچار این اضطراب درونی شده و این مشکل را ممکن است سالیان سال به دوش بکشد وجدای از ایجاد پوسیدگی، درد و التهاب دندانی، حتی در مراودات اجتماعی به دلیل ظاهر بد دندانها و یا بوی بد دهان و نواحی بی دندانی، دچار مشکلات جدی در روابط اجتماعی خود شود.
در گذشته امکان انجام خدمات دندانپزشکی تحت بیهوشی یا خواباور اندک بود یا وجود نداشت ولی امروزه شرایط درمان به سمتی سوق داده شده که بسیاری از درمانهای دندانپزشکی تحت بیهوشی قابل انجام است. امروزه اطفال نیز میتوانند از درمان دندانپزشکی تحت بیهوشی کودکان بهرهمند شوند.
انجام خدمات دندانپزشکی تحت بیهوشی مزیت و معایب خاص خود را دارد که در زیر به آنها اشاره میکنیم. خدمات دندانپزشکی بیهوشی بزرگسالان توسط کلینیک دندانپزشکی غرب تهران انجام میشود برای اطلاعات بیشتر با شمارههای کلینیک در ارتباط باشید.
مزایای خدمات دندانپزشکی تحت بیهوشی بزرگسالان
- انجام کلیه درمانهای دندانی در یک جلسه. این بدین معناست که محدودیتی در انجام درمان برای تعداد دندانهای زیاد نداریم. چه برای یک دندان چه برای همه دندانها میتوانیم در یک جلسه خدمات دندانپزشکی را تحت بیهوشی انجام دهیم.
- به دلیل بیهوشی کامل بیمار ، احساس درد و فشار بر روی دندان حس نمیشود
- تعداد جلسات درمان و رفت و امد به دندانپزشکی کم میشود
- اگر نیاز به انجام کار توسط یک یا چند متخصص باشد همگی در یک جلسه توسط متخصصین انجام پذیر است و نیاز به جابه جایی و رفت و امد به مطب پزشکان متعدد وجود ندارد. (آشنایی با: متخصص درمان ریشه دندان)
- اگر نیاز به روکش دندان باشد، برای درمان های قالبگیری در همان جلسه تحت بیهوشی تراش و قالبگیری انجام میشود و فقط تحویل کار در یک جلسه مجزا انجام میگیرد.
- اگر درمانهای جراحی خارج کردن دندان داشته باشید مانند جراحی دندان عقل، همزمان با درمانهای ترمیم و عصب کشی، درمان های جراحی هم تحت بیهوشی در همان جلسه قابل انجام است.
- اگر یک یا چند دندان با عفونت و التهاب داشته باشید ، درمان همه در یک جلسه انجام میشود و مصرف دارو نیز در یک دوره صورت میگیرد و دیگر نیاز نیست برای هر دندان مجزا در یک دوره مجزا دارو مصرف شود.
- پس از انجام خدمات دندانپزشکی تحت بیهوشی نقاهت خاصی وجود ندارد و معمولا بیمار سه چهار ساعت بعد میتواند به همه کارهای روزمره خود رسیدگی کند
عوارض بیهوشی دندانپزشکی بزرگسالان
آیا دندانپزشکی بزرگسالان تحت بیهوشی عوارض دارد؟
داروی بیهوشی در درمانهای مختلف اعم از جراحی های مینور یا ماژور، اندوسکوپی، کلونوسکوپی، جراحی های ارتوپدی، جراحی قلب و یا سایر درمان هایی که نیاز به بیهوشی دارند یکسان است. ممکن است دوز مصرف، بسته به نوع درمان و مدت زمان لازم برای انجام درمان ، آن متفاوت باشد.
انجام درمان های دندانپزشکی بهتر است تا حد ممکن تحت بی حسی موضعی انجام شود ولی اگر بیمار دارای شرایط روحی و جسمی خاص باشد باید تحت بیهوشی درمان را انجام داد.
دندانپزشکی تحت بیهوشی یا خواب آور عارضه خاصی در پی ندارد و در واقع باید بدانید باقی ماندن دندان پوسیده و خراب عوارض بسیار زیادتر و پیچیده تری به نسبت عوارض داروی بیهوشی دارد. اگر دندان پوسیده یا دندان نهفته یا دندان ملتهب داخل دهان دارید و به دلیل اضطراب و استرس به دندانپزشکی مراجعه نمیکنید، به زودی با درد و التهاب شدید، تورم روی صورت یا لثه، از دست دادن دندان ، مشکلات بلع، عفونت های لثه و استخوان، ضایعات استخوانی ، و در نهایت مشکلات گوارشی مواجه خواهید شد که عوارض ناشی از این موارد بسیار اسیب رسان تر از عوارض داروی بیهوشی است.
پس اگر نیاز به درمان دندانپزشکی تحت خواب اور یا بیهوشی دارید بهتر است هر چه سریعتر انجام شود تا هم ازپیشرفت پوسیدگی و بروز مشکلات جسمی جلوگیری کنید و هم درمانها را در مراحل ابتدایی اغاز کنید تا وسیع تر نشوند و در هزینه ها صرفه جویی کنید.
آشنایی با: متخصص ارتودنسی در تهران
عوارض درمان دندانپزشکی بزرگسالان تحت بیهوشی
عوارض احتمالی درمان دندانپزشکی تحت بیهوشی شامل تهوع ، سردرد ، گیجی ،و گلو درد است که این علائم به ندرت دیده میشود و در درمانهایی که تایم کوتاهی دارند کمتر دیده میشود.
برای دندانپزشکی بزرگسالان تحت بیهوشی یا خواب اور چه کارهایی باید انجام داد؟
- بیمار باید هشت ساعت قبل از درمان بیهوشی ناشتای کامل باشد. حتی اب هم نباید مصرف شود.
- یک هفته قبل از تاریخ درمان ، مراقبت های لازم را به عمل آورید تا از هرگونه بیماری یا سرماخوردگی یا درگیری با ویروس در امان باشید و اگر احساس کسالت یا بیماری داشتید حتما قبل از روز درمان ، پزشک خود را مطلع کنید.
- هرگونه سوابق پزشکی اعم از بیماری هایی که با آن درگیر هستید یا در گذشته بودید ، حساسیت های دارویی ، سوابق بستری در بیمارستان ، اعتیاد یا سابقه اعتیاد، مصرف دارو، سوابق رادیوتراپی ، کمو تراپی ، پرتو درمانی ، شیمی درمانی و … را حتما در جلسه ویزیت به پزشک خود اطلاع دهید و در پرونده پزشکی خود با دقت همه موارد را قید کنید.
- قبل از هماهنگی وقت درمان تحت بیهوشی میبایست آزمایشات لازم را تهیه کنید و مجدد به پزشک خود مراجعه کنید تا پس از بررسی ازمایشات تایید انجام درمان تحت بیهوشی را به شما بدهند.
- برای آن دسته از بیمارانی که سابقه دیابت ، بیماری های قلبی عروقی ،بیماری های تنفسی ، بیماری های عصبی ، بیماری های سیستم ایمنی و بطور کلی بیماری های خاص دارند، نامه مشاوره از پزشک متخصص مربوط به آن رشته ، جهت تایید انجام درمان دندانپزشکی تحت بیهوشی الزامیست.
- اگر در حال مصرف دارو به طور روزانه هستید میبایست در خصوص قطع دارو یا شرایط استفاده و ادامه داروهای قبلی با پزشک معالج خود مشورت کنید.
هزینه دندانپزشکی بزرگسالان تحت بیهوشی یا خواب آور
در انجام درمان دندانپزشکی بزرگسالان تحت بیهوشی یا خواب آور ، به جز هزینه های خود درمان ، هزینه بیهوشی نیز به صورت مجزا به هزینه های بیمار اضافه میشود.
هزینه های درمان که بسته به نوع درمان و تعداد دندانهای پوسیده ، متغیر است و دندانپزشک شما پس از ویزیت و بررسی شرایط بالینی، و مشاهده رادیوگرافی دندان ، طرح درمان خود را مشخص میکند و براورد هزینه برای درمانهای شما اعلام میشود. و هزینه های بیهوشی نیز بسته به مدت زمان درمان دارد ولی صرفا هزینه های بیهوشی، در حال حاضر در سال 1402 حدودا از 4-5 میلیون تومان شروع میشود. پس از ویزیت توسط پزشک تمامی هزینه ها و براورد مالی به شما اعلام میشود .
اگر بیمار یک یا دو دندان داشته باشد و کارهای وسیع دندانپزشکی نداشته باشد و امکان انجام درمان تحت خواب اور وجود داشته باشد ، هزینه های خواب اور از هزینه های بیهوشی کمتر خواهد بود.
مطالعه بیشتر: ارتودنسی شفاف (نامرئی) مزایا و معایب انواع آن